Sabtu, Mei 08, 2010

Jawab Tag A,B,C...


He..he..kena jawab tag lagi...tag dari kak ayu..maaf ye lambat jawab non ado masa...walau apa pun i try jawab ye...

A-Alamak kena jawab tag lah pulak... :) ayat biasa bila kena tag

B-Boleh jgk nak jawab tag nie...maklumlah sikit no entry i

C-Cepatnya masa berlalu byk lg keja x siap lagi nie

D-Doakan yang terbaik utk saya ye kawan2

E-E nie huruf paling awal yg ada pada nama adik beradik i yg satu emak, satu ayah..nama emak i pun mula dari huruf E...Elis..Ezreen..Ezal...n Ezazura

F-Frust menonggeng sampai kurus tau masa putus dgn pakwe lama..opps sorry ye sayang u tetap dihati

G-Gila-gila jugak tau i nie..kekadang macam terlebih gila je...iye ker?

H-Hmmm...harus lah tgh kering idea nak jwp tag nie...teruskan..teruskan

I-Ingat Allah setiap masa...Insya-Allah hidup sentiasa diberkati dan diredhai Allah s.w.t. ye kawan2

J-Jalan-jalan cari makan...itu sudah semestinya aktiviti wajib..hik..hik

K-Kekadang i nie sukar utk diramalkan...boleh jd orang yg unsangkarable..i pun x faham

L-Lalala...lala...idea..idea come to me....

M-Marah?...he..he..sinonim dgn i tu...i nie kuat marah ke?..klu kuat membebel lg sinonim x?

N-Nangis pun suka jugak...klu masa kecik (masa baby) i kuat nangis tau..1 rumah boleh bangun klu dengo suara i nangis

O-Oooo i nie sempoi punya orang...dlm masa yg sama cerewet jgk sebenonya

P-Perlukah aku mengimbas kembali kisah lama?

Q-Queen Control?...khe..khe...nie my hubby je boleh bgtau...x kan sayang....you boleh layan bola sampai pagi kan...kan...

R-Rasa2nya ada terima tag lg x lps nie?...

S-Saya sayang semua keluarga n kawan2 saya..

T-Tunggggu.....tag dari saya pulak...he..he

U-Untungnya sape yg jd millionaire...iye ke? nanti kena bayo tax tinggi..kan...kan

V-Vouge de bas?....alah i x gheti lah nak bervouge2 nie...ada sesape yg boleh tunjuk ajar?

W-Wolkswagen adalah keta pertama yg i naik...maklumah mak i bersalinkan i dalam keta nie tau

X-X-ray i yg pertama masa buat medical check up utk daftar masuk matrikulasi...

Y-Yang ku cinta padamu...yang kusayang padamu...betul ke lirik lagu nie? mcm salah je

Z-Zzzzz..opps tertido lah plk...kekadang tertanya2 kenapa bila tido orang letak simbol huruf Z?

akhirnya dapat jugak i jawab tag nie dgn jayanya iye..ke dgn jaya..ntah ape2 je merepeknya....layannn...

Sabtu, Mei 01, 2010

Tempahan Kek Besday...Kak Zurin


Tempahan kek besday oleh kak zurin HQ kewangan untuk anaknya nadia yang berumur 5 tahun...terima kasih banyak2 ye kak zurin...erin doakan nadia menjadi anak yg solehah dan cemerlang di dunia dan akhirat..amin

Entry yang tertangguh aka dah basi skit kot citernya :)

he..he..mtk maaf ye kawan2...maklumlah i nie kan buzy je memanjang (alasan lah tu yek) jadinya banyak cerita makan2 sayang n cerita2 lain yang terlambat masuk entry...so bila ada kesempatan barulah sempat nak update n upload gambo2 yang ketinggalan...so mungkin akan ada 1 hari update dengan entry yg mungkin 1 atau lebih entry yg akan dimasukkan sekali untuk 1 hari...so mtk maaf bebanyak ye...(amboi2 mcm ada yang nak baca i punya blog nie..perasan betul lah)

Non Baked Cheese Cake

Hari minggu lepas teringin lah pulak nak cuba buat non baked cheese cake..so try lah buat...tapi gambonya x ikut turutan lah pulak..mtk maaf yek...yg nie dah siap potong
yang nie fresh lagi x hias apa-apa

disebabkan cheese cake nie i campurkan dengan nenas so atasnya i hiaskan lah skit dengan potongan nenas...ingatkan nak lah letak fresh cream...alih2 terpukul lebih whipping creamnya jadi lainlah pulak fresh cream tu...ntah2 tersalah pilih jenama whipping cream x itu yg x jadi..mmm kena belajo lebih nie


klu ikutkan non baked cheese cake nie kita x bakar...semuanya daripada base campuran biskut (i pakai biskut marie je)...gula kastor n majerin yg tlh dijadikan base...kena masukan dalam fridge je..pas tu cream cheese yg tlh dicampurkan dengan bahan2 lain yg telah siap dimixer pun just tuang dan letakkan atas base tadi pun akan dimasukkan dalam fridge sehinggalah cakenya beku...sedap jugak rasanya mcm makan aiskrim yogurt pun ada..anak2 i suka...mtk maap ye x letakkan resepinya betul2 x sompek nak tulis..tp sesape yg inginkan resepi bolehlah layari nona kat web TV3 sebab i pun ceduk resepi dari situ..he..he...x pun masuk kat blog che mat gebu pun boleh..macam2 ada...betul tak che mat gebu.. :)


Tempahan kek edible image...Seriyani Saifi

He..he mtk maaf ye baru sempat nak upload..tempahan kek coklat moist dgn edible image oleh Pn Seriyani Saifi..pengajar di ITPYPJ untuk menyambut hari ulang tahun perkahwinannya pada 25hb April hari tu..tima kasih banyak2 ye dik order dgn akak...akak doakan semoga keluarga seri sentiasa dirahmati dan diberkati oleh Allah s.w.t....amin