Sabtu, Mei 01, 2010

Non Baked Cheese Cake

Hari minggu lepas teringin lah pulak nak cuba buat non baked cheese cake..so try lah buat...tapi gambonya x ikut turutan lah pulak..mtk maaf yek...yg nie dah siap potong
yang nie fresh lagi x hias apa-apa

disebabkan cheese cake nie i campurkan dengan nenas so atasnya i hiaskan lah skit dengan potongan nenas...ingatkan nak lah letak fresh cream...alih2 terpukul lebih whipping creamnya jadi lainlah pulak fresh cream tu...ntah2 tersalah pilih jenama whipping cream x itu yg x jadi..mmm kena belajo lebih nie


klu ikutkan non baked cheese cake nie kita x bakar...semuanya daripada base campuran biskut (i pakai biskut marie je)...gula kastor n majerin yg tlh dijadikan base...kena masukan dalam fridge je..pas tu cream cheese yg tlh dicampurkan dengan bahan2 lain yg telah siap dimixer pun just tuang dan letakkan atas base tadi pun akan dimasukkan dalam fridge sehinggalah cakenya beku...sedap jugak rasanya mcm makan aiskrim yogurt pun ada..anak2 i suka...mtk maap ye x letakkan resepinya betul2 x sompek nak tulis..tp sesape yg inginkan resepi bolehlah layari nona kat web TV3 sebab i pun ceduk resepi dari situ..he..he...x pun masuk kat blog che mat gebu pun boleh..macam2 ada...betul tak che mat gebu.. :)


0 ulasan: