Isnin, Disember 28, 2009

lamanya tak bergebang

Assalamualaikum kepada kawan2 semua...minta maaf banyak2 sebab dah lama x bergebang kat warung maya nie...maklumlah cuti sekolah husband pun cikgu so dia bercuti i pun ikut cuti sekali balik rumah mak mentua kat kelantan...sebnarnya banyak cerita n makan2 yang nak dikongsi tetapi komputer kita nie ada masalah lah pulak dari sebelum cuti sampailah naik cuti belum settle lagi...nie pun tumpang komputer orang...mintak maaf banyak2 sekali lagi yek Insya-Allah ada rezeki ada juga cerita yang akan menyusul...dan gambo makan2 sayang yang akan di upload dan cerita2 yang dah ketinggalan still akan dimasukkan kelak...

Khamis, Disember 10, 2009

lagi-lagi makan...he..he

spagheti bebola daging...ish suka sangat camne nie..klu makan nak lagi dan lagi dan lagi

mee goreng basah...pebret isteri cikgu zamri

nie namanya teh goyang iye ke namanye ek...sebenonya x berapa nak jadi sebab pakai teh uncang...fizikalnya bawah kaler putih atas kaler teh...nak minum baru kacau...nie belajo dgn pakcik kat hutan bandar...tima kasih ye pakcik atas ilmu yang dikongsi...kata pakcik nie..teh nie glamer kat thailand...x pe nanti i cuba lagi practise make perfect...he..he...hubby suka teh nie


nasi putih + daging masak merah...hubby suka sangat order makanan nie klu pie kedai itu yg buat untuk hubby tersayang so x payahlah dia pie makan kat kedai selalu sbb wife dia dah boleh buat serupa mcm kat kedai...he..he..perasan lah pulak

Ayam masak lada hitam
sambal goreng special menu warung maya cikgu zamri : ada perut lembu+limpa+paru+hati+sayur bendi...nie dah siap packing nak bawak balik umah mak...semua nie dapat masa hari korban ari tu...cousin yg buat korban..kita ngecek skit bawak balik..mekasih bebanyak ye...bab tulang, ekor n kaki lembu buat sup tu x sempat nak amik gambo habis licing dah semua..maklumalh i nie klu bab makan kekadang sampai terlupa nak amik gambo serupa lah jgk ngan menu hari raya aidiladha ari tu..cakap asyik nak amik gambo...last2 satu pun x amik...he..he

nie ada cerita sebalik makanan..sebenonya nak buat karipap pusing...ntah camne salah pulak sukatan bahan dah jadi karipap biasa...walau camne pun buat 25 ketul habis licing dimakan oleh hubby n anak2 n emaknye pun makan jgk :)

mee hailam pebret cikgu zamri..nie cikgu zamri yang suruh masukkan dalam menu warung maya cikgu zamri

tom yam ayam...menu diet isteri cikgu zamri :)

nie lah antara gambo2 yang baru sempat nak upload...maklumlah buzy memanjang...n line pun tumpang opis punya (buat time rehat ye)...so faham2lah yek... :)

Tempahan Kek Aidiladha

he..he..mesti orang kata dah basi cerita nie tp x pelah nak masukkan jgk...nie adalah tempahan kek daripada kak zah...admin officer kat tempat i bekerja... kak zah order kek coklat moist+topping ganache+colour rice...sempena hari raya aidiladha yang baru berlalu...tima kasih ye kak zah...lain kali boleh order lagi.

Khamis, Disember 03, 2009

Lamanya tak bercerita...

mmm..lama rasanya x menulis dlm blog...maklumlah 2 minggu sebelum hari raya aidiladha ari tu line internet tempat keja nie ada masalah so 2 minggu jugaklah tergendala...nak anto report pun kenalah guna cara manual...pas tu pulak sakit "M" pun melanda itu yg sepi je blog aku nie...nak upload gambo pun lambat...salah satu sebab jgk lah dah lama x menjenguk...ari nie baru berkesempatan nak menengok blog nie...buanglah sikit2 sesawang kat blog nie tiup2 sikit habuk n yang penting sekali ...AKHIRNYA...aku telah berjaya mengodeh2 blog nie maka terhasilah blog ini setelah di make over...he..he tp x boleh lah nak lawan dgn blogger lain yg lebih maju dan terkedapan dari aku...maklumalh i nie kan dalam proses belajar x habis berguru lagi... sat no jap lagi che' upload gambo muka blog nie selepas di make over serba sedikit....

ha...camni lah ghupanya lebih kurang...boleh lah ye tak...

so dikesempatan ini saya nak ucapakan terima kasih yang tak terhingga kepada Cikgu Norasiah Bte Aspan yang banyak membantu dan memberi semangat kepada saya untuk menghasilkan blog ini dengan lebih baik...Terima Kasih Banyak-Banyak :)

barulah ada semangat skit ye x?...tp disebabkan sekarang nie dah nak sampai hujung tahun so sibuk le sesangat...mintk maap kepada kengkawan sebab mungkin jaranglah i nak berblog dan bercerita cerita yg baru2 ye...Insya-Allah bila ada kelapangan saya akan turun lagi bergebang2 di warung maya cikgu zamri....eceh mcm bagi ucapan lah pulak...perasan...mcm ada org baca blog dia nie....ha..ha...tangkap lentuk sendiri...