Khamis, Disember 10, 2009

lagi-lagi makan...he..he

spagheti bebola daging...ish suka sangat camne nie..klu makan nak lagi dan lagi dan lagi

mee goreng basah...pebret isteri cikgu zamri

nie namanya teh goyang iye ke namanye ek...sebenonya x berapa nak jadi sebab pakai teh uncang...fizikalnya bawah kaler putih atas kaler teh...nak minum baru kacau...nie belajo dgn pakcik kat hutan bandar...tima kasih ye pakcik atas ilmu yang dikongsi...kata pakcik nie..teh nie glamer kat thailand...x pe nanti i cuba lagi practise make perfect...he..he...hubby suka teh nie


nasi putih + daging masak merah...hubby suka sangat order makanan nie klu pie kedai itu yg buat untuk hubby tersayang so x payahlah dia pie makan kat kedai selalu sbb wife dia dah boleh buat serupa mcm kat kedai...he..he..perasan lah pulak

Ayam masak lada hitam
sambal goreng special menu warung maya cikgu zamri : ada perut lembu+limpa+paru+hati+sayur bendi...nie dah siap packing nak bawak balik umah mak...semua nie dapat masa hari korban ari tu...cousin yg buat korban..kita ngecek skit bawak balik..mekasih bebanyak ye...bab tulang, ekor n kaki lembu buat sup tu x sempat nak amik gambo habis licing dah semua..maklumalh i nie klu bab makan kekadang sampai terlupa nak amik gambo serupa lah jgk ngan menu hari raya aidiladha ari tu..cakap asyik nak amik gambo...last2 satu pun x amik...he..he

nie ada cerita sebalik makanan..sebenonya nak buat karipap pusing...ntah camne salah pulak sukatan bahan dah jadi karipap biasa...walau camne pun buat 25 ketul habis licing dimakan oleh hubby n anak2 n emaknye pun makan jgk :)

mee hailam pebret cikgu zamri..nie cikgu zamri yang suruh masukkan dalam menu warung maya cikgu zamri

tom yam ayam...menu diet isteri cikgu zamri :)

nie lah antara gambo2 yang baru sempat nak upload...maklumlah buzy memanjang...n line pun tumpang opis punya (buat time rehat ye)...so faham2lah yek... :)