Rabu, Mac 17, 2010

Alamak kena jawablah pulak...

He..he.punyalah selalu ketinggalan ketapi sampai kak yus bagi msg kat fb pun x bukak last2 kak yus sendiri datang face to face n bgtau suruh check inbox...mtk maap ye...sekali tu bukak2 ghupa2nya kak yus suruh lah jawab 10 jawapan yang jujur berkenaan dgn diri i nie..he...he..apa ek..nanti sat no che' pikir dulu ...mmm..neno..neno..hah dah ada kot skit2 jawapanya so roll on ye
(klu tiru jawapan ala-ala sama mcm kak yus boleh tak? he..he)

1. Nama Penuh mcm dalam surat beranak n i/c EZREEN BINTI ABDUL RAHIM...tarikh lahir 28.6.1979 he..he..dah masuk era 30-an dah, kat surat beranak kata lahir kat Bukit Besar, Kulai itu tempatnya lah kan tp yg sebeno2nya mak kita lahirkan kita dalam keta volkswagen jiran antara jalan kulai dgn skudai kira tengah2 jalan kot masa tu on the way nak ke HSA tp x sompek dah bersalin dalam motokar..he..he..so anak keto lah nie...

2. I nie sebenonya berdarah kacukan antara bugis n minang (perasan betul)..he..he atuk lelaki sebelah mak bugis n atuk sebelah arwah ayah minang..tapi masalahnya cakap bugis pun x tau cakap minang pun tak tau..bila nenek yg minang cakap kat kita so terpinga-pingalah...sampai tanya balik "nenek cakap ngan erin ke?"...huk alah parah betul cucu sorang nie last2 nenek surrender cakap biaso jelah ye kat den..he..he..mtk maap..ayoh den x sompek turun kan ilmu kat den...

fuuhhh baru 2 byk lg nie nak kena jawap

3. Apa lagi ek nak bgtau...ha i nie berumahtangga masa umur 25 tahun sama umur dengan masa emak i kahwin..iaitu pada 27 ogos 2004 tarikh nikahnya n bersandingnya esok harinya lah yek n pas tu i telah dikurniakan 2 cahayamata yang mana kedua-duanya adalah hero..he..he..gen lelaki lagi kuat lah

4. Ciri-ciri atau lebih kurang sifat peribadi i nie...ialah...i nie klu kat luar orang tengok macam lembut control ayu lah konon2nya tetapi sebenarnya i nie tegas n garang orangnya...klu jalan tu klu boleh nak cepat je menonong je kawan lalu kat sebelah pun kekadang tak perasan..he..he tak senonos betul..tp la nie dah kurangkan skit jalan menonong tu sebab takut orang kata sombonglah plk bila jumpa kawan tak tegur..betul tak :)

5. Perkara yang paling i tak suka..sebelum tu mintak maap ye kaum adam klu apa yg i tulis nie terasa hati...i paling tak suka klu minta tolong dengan kaum adam nie yg padahalnya kerja diaorglah kan tp bg alasan tak boleh buat..last2 i sendiri yg buat...malu seh klu perempuan boleh buat keja org lelaki tapi orang lelaki buat terpinga2 n x boleh buat..ish ntah hape2 je kan...

6. Nie ada lagi perkara yg i tak suka n rasanya semua orang tak suka kot..bila berkawan depan manis macam madu tp belakang nauzubillah mengata kita sampai berjela-jela n suka kawan-kawanya jatuh n tak bangun2...apa punya kawanlah...mudah2an satu hari mereka-mereka ini akan insaf n menjadi orang yang lebih baik daripada sekarang ..Insya-Allah amin.

7. Zaman muda-mudi, remaja suka sangat bawak keta x kisahlah jauh ke dekat ke sanggup nak drive...maklumah masa mak bersalin pun dalam kereta so hobby memandu tu sukalah sangatnya klu tension je mesti keluar ronda2 n berpoya-poya di atas jalanraya naik kereta...tp sejak telah berumahtangga nie klu nak pie mana2 berfikir jgklah dua tiga kali nak drive jauh2...cepat no rasa mengantuknya..

8.Klu bab entertainment i suka tp x lah obses sangat yg sedang2 je...rock kapak n kekadang yg rock bingit pun suka jgk he..he..mcm lagu amy search, awie n ada lah yang lain2...biarpon sebenonya x lah mengikuti sangat tp org kata berjiwa rock jgklah...lagu drama king jumpa pakcik hussien tu i suka tau...n klu cerita tv plk i pun suka lbh kuarang mcm kak yus...mcm CSI...Criminal Mind betul ke tajuk cerita tu ek...tp yg citer2 ada edisi siasat nie i sukalah lg2 yg kena fikir sampai nak pecah kepala sape yg punya angkara tu padahal pengarah dah ada dah jawapannya tinggal tengok je kan...he..he..pas tu citer2 family pun i suka jgk lg2 yg family heppi gitu..maklumlah i pun dari keluarga yg parentnya divorce so sukalah sangat klu tengok keluarga yg happy gitu kan..klu time sekolah jeles sangat tgk kawan2 yg ayah diaorang anto pie sekolah..hmmm...eh dah terlari lah plk ceritanya..tak pe kan kak yus..he..he..

9. Apa lagi ek...mmm...ha yg nie i suka sangat...i paling suka klu i masak semua masakan i habis dimakan..dimakan ye..bukan dibuang..he..he..terasa sangatlah dihargai..he..he biar pun sebenonya x sedap khe..khe..kesian kat hubby..tp i x kisah biasanya i akan mtk hubby cakap secara jujur utk komen masakan i...x yah tipu punya...maklumlah i nie kan tgh belajo so komen2 membina tu amat2 diperlukan..betul tak?...(penjelasan jujur ke nie..khe..khe)

10.Ha last pun khe..khe..tersiksa jiwa raga nak pikir apa nak bgtau apa yg benar ttg kita nie..susah jgkkan..he..he...sukanya klu ada orang yg sayang kita..he..he.. i akan rasa membunga, terasa dihargai bila ada orang yang sayang kat i especially family i lah secara khususnya my hubby darlinglah kan..kan..sanggup berkorban apa sahaja untuk orang yg i sayang tp awas he..he..jgn cuba2 mainkan perasan i ye i can be another person that u unsakarable...ha..ha..(ketawa mcm gergasi)..opps acah je..main2 ko eh erin...he..he..sorry ye kak yus..

itu je kot penerangan dan jawapan secara panjang lebar yg tidak mengikut suku kata yang betul dan tatabahasa yg lintang pukang mintak maaf ye kak yus....he..he..terjawab tak persoalan tu?

Isnin, Mac 15, 2010

Tempahan kek edible image

Tempahan kek coklat moist edible image dr kak shuhaidah pensyarah itp utk sambut besday suami n anaknya hari nie...kak shu request gambo arsenal sebab hubby nye suka sangat dengan club bola nie
nie pandangan hadapan

nie pandangan sisi kanan

nie pandangan sisi kiri

Walau apa pun erin ambil kesempatan mengucapkan selamat ulang tahun untuk kedua2nya sekali..n terima kasih banyak2 ye kak shu klu sedap boleh order lg..

Ahad, Mac 14, 2010

Tempahan kek

Nie ordered by boss kpypj for makan2 kat office..boss order 2 buku cmc..Alhamdullilah...klu sedap boleh order lagi ye..tima kasih

bahagian sisi dihiaskan dengan almond flake

pandangan atas

yang nie pulak cmc tp dgn topping coklat yg melimpah ruah kat tepi ye

yg nie pulak i buatkan utk kak ayu ihypj untuk tester...terima kasih kerana sudi merasa

Selasa, Mac 02, 2010

Kita makan-makan lagi

kita berkongsi lagi gambo makan-makan sayang ye

nie ayam masak lada hitam

nie sambal sotong..lama dah teringin nak makan..x sempat2 nak buat...tp ada lagi satu yang teringin...teringin sangat nak makan sotong masak kari kedai nasi kandar...kat jb ada x ye?

yang nie pulak klu orang jawa panggil sambal goreng..klu ikutkan sambal goreng nie macam2 cara n macam2 bahan diaorg boleh buat n letak..yg i punya nie seperti biasalah bahan2nya ikut stok yang ada dalam icebox kat umah..bolehlah ye dr x de teringin jgk nie...napelah asyik sebut teringin je dari tadi ye..he..he

yang nie my hubby plk yang teringin..nak makan peria goreng lemak udang kering...klu mak i letak santan tp i letak susu cair kekononya jg kesihatan lah...

yang nie pulak tauhu goreng lawan dengan sambal kicap buatan sendiri..khe..khe itu pun bgtau ye...mtk maaplah i nie memang suka kuah yg banjir-banjir nie biarpun pedas habis jugak sambal tu i hirup :)

ha yang nie klu x kenal x taulah..ini tempe goreng sesuai sangatlah klu cecah dgn sambal kicap kat atas tu...kekadang tempe yang mentah pun i makan sebab dulu masa zaman sekolah ada sorang cikgu nie selalu ingatkan kami agar makanlah tempe mentah@yang belum digoreng tu utk kecerdasan otak...betul ke? betulah kot tempe kan sumber protein bagus tu...jangan x cuba

Tempahan kek dr Pn Nurul HQ Kewangan

nie tempahan kek drpd pn nurul untuk sambut hari jadi anaknye yg ke 9 tahun azhad namanya..pn nurul mtk letakkan snicker bar, coklat m&m n flake star atas kek coklat moist tu..biar meriah n bercolourful gitu..n i pun x lupa letakkan topping coklat, almond nib, wording dr fondant icing n sedikit hiasan lilin utk tambahkan lagi keceriaan kek tu..he..he..ok tak pn nurul?
utk azhad acik erin doakan semoga azhad menjadi anak yang soleh dan cemerlang di dunia dan akhirat..amin.

Kek birthday utk boss

Nie kek besday buat utk boss..bukan bodek atau nak mengipas ye..mmg niat nak hadiahkan kek besday nie kat boss..sebabnye setiap kali i bawak kek coklat kat HQ mesti boss tak ade...lps tu bila pie sana boss asyik tanya mana kek? ..he..he..senyum simpul je nak jawap...so dikesempatan nie i buatkanlah satu utk boss rasa..klu ikutkan kek nye dibuat atas request boss nak letak apa...as usual kek coklat moist+topping coklat ganache+dalam kek ada hazelnut+atas tabur coklat parut kaler coklat n putih+sprinkle almond nib and at the side ada almond flake x nampaklah pulak ye...nak ceriakan skit letakklah wording dr fondant icing n buah ceri..sebenonya nak letak strawberri tp dah out of stock lah pulak..lain kali lah yek

ha inilah boss favourite kat HQ nie..mtk maap ye boss2 yg lain jangan amik hati..sebenonya favourite jgk...klu x de boss x meriahlah..nie kata beberapa anak buah kat ofis tau bukan suka2 nak letak kat sini..he..he...saya doakan semoga boss panjang umur, murah rezeki, diberikan kesihatan yang sihat walafiat dan sentiasa dirahmati dan diberkati Allah s.w.t. seisi keluarga..amin.