Rabu, Mac 17, 2010

Alamak kena jawablah pulak...

He..he.punyalah selalu ketinggalan ketapi sampai kak yus bagi msg kat fb pun x bukak last2 kak yus sendiri datang face to face n bgtau suruh check inbox...mtk maap ye...sekali tu bukak2 ghupa2nya kak yus suruh lah jawab 10 jawapan yang jujur berkenaan dgn diri i nie..he...he..apa ek..nanti sat no che' pikir dulu ...mmm..neno..neno..hah dah ada kot skit2 jawapanya so roll on ye
(klu tiru jawapan ala-ala sama mcm kak yus boleh tak? he..he)

1. Nama Penuh mcm dalam surat beranak n i/c EZREEN BINTI ABDUL RAHIM...tarikh lahir 28.6.1979 he..he..dah masuk era 30-an dah, kat surat beranak kata lahir kat Bukit Besar, Kulai itu tempatnya lah kan tp yg sebeno2nya mak kita lahirkan kita dalam keta volkswagen jiran antara jalan kulai dgn skudai kira tengah2 jalan kot masa tu on the way nak ke HSA tp x sompek dah bersalin dalam motokar..he..he..so anak keto lah nie...

2. I nie sebenonya berdarah kacukan antara bugis n minang (perasan betul)..he..he atuk lelaki sebelah mak bugis n atuk sebelah arwah ayah minang..tapi masalahnya cakap bugis pun x tau cakap minang pun tak tau..bila nenek yg minang cakap kat kita so terpinga-pingalah...sampai tanya balik "nenek cakap ngan erin ke?"...huk alah parah betul cucu sorang nie last2 nenek surrender cakap biaso jelah ye kat den..he..he..mtk maap..ayoh den x sompek turun kan ilmu kat den...

fuuhhh baru 2 byk lg nie nak kena jawap

3. Apa lagi ek nak bgtau...ha i nie berumahtangga masa umur 25 tahun sama umur dengan masa emak i kahwin..iaitu pada 27 ogos 2004 tarikh nikahnya n bersandingnya esok harinya lah yek n pas tu i telah dikurniakan 2 cahayamata yang mana kedua-duanya adalah hero..he..he..gen lelaki lagi kuat lah

4. Ciri-ciri atau lebih kurang sifat peribadi i nie...ialah...i nie klu kat luar orang tengok macam lembut control ayu lah konon2nya tetapi sebenarnya i nie tegas n garang orangnya...klu jalan tu klu boleh nak cepat je menonong je kawan lalu kat sebelah pun kekadang tak perasan..he..he tak senonos betul..tp la nie dah kurangkan skit jalan menonong tu sebab takut orang kata sombonglah plk bila jumpa kawan tak tegur..betul tak :)

5. Perkara yang paling i tak suka..sebelum tu mintak maap ye kaum adam klu apa yg i tulis nie terasa hati...i paling tak suka klu minta tolong dengan kaum adam nie yg padahalnya kerja diaorglah kan tp bg alasan tak boleh buat..last2 i sendiri yg buat...malu seh klu perempuan boleh buat keja org lelaki tapi orang lelaki buat terpinga2 n x boleh buat..ish ntah hape2 je kan...

6. Nie ada lagi perkara yg i tak suka n rasanya semua orang tak suka kot..bila berkawan depan manis macam madu tp belakang nauzubillah mengata kita sampai berjela-jela n suka kawan-kawanya jatuh n tak bangun2...apa punya kawanlah...mudah2an satu hari mereka-mereka ini akan insaf n menjadi orang yang lebih baik daripada sekarang ..Insya-Allah amin.

7. Zaman muda-mudi, remaja suka sangat bawak keta x kisahlah jauh ke dekat ke sanggup nak drive...maklumah masa mak bersalin pun dalam kereta so hobby memandu tu sukalah sangatnya klu tension je mesti keluar ronda2 n berpoya-poya di atas jalanraya naik kereta...tp sejak telah berumahtangga nie klu nak pie mana2 berfikir jgklah dua tiga kali nak drive jauh2...cepat no rasa mengantuknya..

8.Klu bab entertainment i suka tp x lah obses sangat yg sedang2 je...rock kapak n kekadang yg rock bingit pun suka jgk he..he..mcm lagu amy search, awie n ada lah yang lain2...biarpon sebenonya x lah mengikuti sangat tp org kata berjiwa rock jgklah...lagu drama king jumpa pakcik hussien tu i suka tau...n klu cerita tv plk i pun suka lbh kuarang mcm kak yus...mcm CSI...Criminal Mind betul ke tajuk cerita tu ek...tp yg citer2 ada edisi siasat nie i sukalah lg2 yg kena fikir sampai nak pecah kepala sape yg punya angkara tu padahal pengarah dah ada dah jawapannya tinggal tengok je kan...he..he..pas tu citer2 family pun i suka jgk lg2 yg family heppi gitu..maklumlah i pun dari keluarga yg parentnya divorce so sukalah sangat klu tengok keluarga yg happy gitu kan..klu time sekolah jeles sangat tgk kawan2 yg ayah diaorang anto pie sekolah..hmmm...eh dah terlari lah plk ceritanya..tak pe kan kak yus..he..he..

9. Apa lagi ek...mmm...ha yg nie i suka sangat...i paling suka klu i masak semua masakan i habis dimakan..dimakan ye..bukan dibuang..he..he..terasa sangatlah dihargai..he..he biar pun sebenonya x sedap khe..khe..kesian kat hubby..tp i x kisah biasanya i akan mtk hubby cakap secara jujur utk komen masakan i...x yah tipu punya...maklumlah i nie kan tgh belajo so komen2 membina tu amat2 diperlukan..betul tak?...(penjelasan jujur ke nie..khe..khe)

10.Ha last pun khe..khe..tersiksa jiwa raga nak pikir apa nak bgtau apa yg benar ttg kita nie..susah jgkkan..he..he...sukanya klu ada orang yg sayang kita..he..he.. i akan rasa membunga, terasa dihargai bila ada orang yang sayang kat i especially family i lah secara khususnya my hubby darlinglah kan..kan..sanggup berkorban apa sahaja untuk orang yg i sayang tp awas he..he..jgn cuba2 mainkan perasan i ye i can be another person that u unsakarable...ha..ha..(ketawa mcm gergasi)..opps acah je..main2 ko eh erin...he..he..sorry ye kak yus..

itu je kot penerangan dan jawapan secara panjang lebar yg tidak mengikut suku kata yang betul dan tatabahasa yg lintang pukang mintak maaf ye kak yus....he..he..terjawab tak persoalan tu?

0 ulasan: