Isnin, Februari 01, 2010

Brownies..tempahan kek & Mee Magie?

Ini adalah kali pertama aku buat brownies...abang sayang selalu tanya apa beza brownies dgn kek?...klu x silap aku brownies nie tengah2 antara kek dgn biskut nak kat lembut mcm kek x jugak nak kata keras mcm biskut x jgk so lebih kurang gabungan kedua2nya sekali lah kot...rasanya mcm pernah terbaca psl asal usul brownies nie tp kat mana yek...lupak lah pulak mmm mungkin dekat blog yg pernah aku lawat kot...

so nielah rupanya bila brownies tu dah dimakeup kan..nie dah siap potong nak bawak kat tempat keja...
yang nie pulak sedia untuk hubby...senang tinggal ngap je...siap tanya ini je untuk abang?..he..he amboi2 hari tu bukan main kata makin tembam nie nak lebih lah plk

Nie kek coklat moist tempahan adik fiza kat kewangan HQ...tima kasih banyak2 sebab sudi order dgn akak...adik nie tempah untuk sambut besday dia ngan hubbynya yang secara kebetulan hari lahirnya jatuh pada bulan yang sama eh mcm terlupa nak wish lah..hmm..nampak sangat dah makin tua..lupa lah pulak..mintak maaf ye dik...Happy Belated Birthday to both of you..akak doakan korang berdua dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, cepat2 dapat baby dan sentiasa dirahmati dan diberkati Allah s.w.t...Insya-Allah..amin...as a request fiza minta buatkan kek yang bercolourful maklumlah nak sambut besday dengan org tersayang dan anak2 buahnya yang comel2 tu sekali...so keknya pun terdecorate lah seperti gambo di atas nie...he..he..habis licin katanya..lain kali boleh order ngan akak lagi...

Ha nie alih2 ada gambo mee magie nie kenapa pulak...mula2 cerita pasal kek nak end story....cerita pasal mee magie lah pulak..ish3x x kena betul lah...x delah cuma nak cerita hari tu teringin sangat nak makan mee maggie...tengok kat dapur ada lagi stok maggie perasa ayam light...mmm..apa lagi sambarlah sebungkus...masuk periuk n letak lah apa yang patut..fuhhh..hilang kempunan...he..he..maklumlah tgh diet dr makan mee maggie..tp rupa2nya x kuat iman jugak khe..khe..khe..mmm sedapnya alah mesti korang suka jugak kan..kan..kan...

0 ulasan: