Rabu, Februari 24, 2010

Lama x bergebang

Rasanya dah lama dah x menulis, bergebang2 n berkongsi makan2 sayang dalam warung maya cikgu zamri nie..nape ek...sbb x de idea ke?..atau malas nak menulis...ke sbb alasan x sempat @ x ada masa...he..he.. semuanya boleh diguna pakai kot...ini lebih kurang mcm soalan periksa yang questionnya satu tp jawapannya multiple answer...alah yang biasa kita tenyeh dalam kertas jawapan tu D SEMUA DI ATAS ...tp jawapan sejujur-jujurnya adalah kekangan masa :) (mcm alasan je kan..kan)

walau bagaimana pun, seperti biasa isteri cikgu zamri nie akan berkongsilah serba sedikit cerita, gambo2 makan sayang yg ntah bila ada masa nak tepekkan resepinya sekali asyik amik gambo je resepinya x ade mcm lokek je bunyi nye ek...x lokek cuma x sempat (ha kan bg alasan lg kan..kan) n berita2 terkini berkenaan tempahan kek yang diterima dari kawan2...Alhamdullilah mudah-mudahan bisness kecil2an ini semakin masyuk...amin...(pernah berangan tau nak punya kedai kek, roti n pastry sendiri...cewah..cewah..buat roti pun x capai standard lg ada hati nak bukak kedai ye...)
Akhirnya dapat jugak try resepi dr Maklang iaitu Kung Pao Chicken tp bahannye x berapa sama lada benggala x letak..tp mmm bolehlah ye ikut apa yg ada dalam icebox he..he..terima kasih ye

nie pulak hati n pedal goreng rempah n terselitlah seketul ayam mcm teringin lah pulak

mcm biasa menu ala-ala diet lah kononnya sup sayur dgn crab stick

ha yg nie pulak try buat roti pizza n roti apa ye nak bg nama kat roti yg mcm nak rentung tu tp boleh tahan jgk rasanya ala2 roti perancis bakar atasnya letak butter n gula..keras mcm roti bantal cicah ngan air kopi tu..alih2 dapat idea camne klu kita mkn dgn aiskrim fuh sedap jgk..hek eleh perasan lah pulak..mcm dlm gambo kat bawah nie..hubby mtk tambah 2 kali tau..he..he..perasan lg..roti nie uli ngan tangan je..sekejap je so x berapa nak lembut sangat sebab tangan dah lenguh menguli...sayangggg boleh x nak ngecek bread maker plk... :)

1 ulasan:

Sari Yusa Ibrahim berkata...

ngecek.. jgn tak ngecek.. dgn sape lg nak mntak kalau tak bkn dgn cik abg..