Selasa, Januari 26, 2010

Makan2 hujung minggu...

Nie makan2 sayang hujung minggu yang lalu...jemput tengok...klu teringin jangan lupa mencuba buat kat rumah masing2 ye...resepi mengikut air tangan masing2...sebenarnya ada jugak yang tanya kenapa tak masukkan sekali resepi dalam setiap gambo yang di attachkan nie...bukan x nak msukkan dik sebenarnya akak x sempat nak menepekkan resepi2 tu semua dalam blog..nak tengok blog pun dah macam pengendap..he..he.. bila ada masa baru boleh menulis klu x mesti banyak sawang labah2..mintak maap ye...adik2..kawan2...bolehlah rujuk mana2 blog yang senior n pakar memasak untuk buar rujukan contohnya blog en mat gebu...maklang corner...n ada lagi beberapa blog yang menjadi rujukan saya bila nak memasak...dia orang nie memang x lokek ilmu...tima kasih bebanyak di atas ilmu yang diberi...dapatlah i tawan perut suami kat umah he..he...
nie sup sayur campur..kono2 menu untuk isteri cikgu zamri dietlah...tapinya...alih2 makan jugak menu yang lain...he..he..cikgu zamri? geleng kepala je...

nie kerabu soo hoon campur udang n x lupa i bubuh jugak bunga kantan yang amik kat opis ari tu

nie konon2 jejari ayam tp x nampak macam jejari ayam je..anak2 sukalah makan macam keropok...sampai abahnya cakap "jangan abiskan tau abah nak jugak"....he..he..lepas nie boleh buat stail lain pulak macam resepi Kung Poa Chicken Maklang Corner punya...mmm..mesti best..

nie sayur goreng je campur skit dengan jejari ayam tadi buat perencah

yang nie macam biasalah nasi goreng cina...sarapan di pagi ahad...dah x de idea nak masak apa tengok nasi banyak lagi so buatlah nasi goreng...hero-hero kecilku suka sebab banyak kaler dalam nasi...
Tengahari ahad tu buatkan special menu nasi ayam warung cikgu zamri...he..he..abg kata punyalah penuh pinggan...biasalah i suka tengok klu orang makan banyak..khe...khe...

so close up skit apa yang ada dalam nasi ayam warung cikgu zamri nie...ada nasi + ayam panggang black paper + sayur chop chai+ salad,timun,tomato+sambal lada n sup ayam...so rasa2nya kenyang x sampai sebelum makan malam..he...he...

0 ulasan: