Isnin, Januari 11, 2010

Cuti ala-ala honeymoon

Amboi tajuk bukan main lagi betul ke ala-ala honeymoon...kenapa kata ala-ala honeymoon...he..he..ntah apa-apa je kan...tak delah apa-apa sangat cuma nak cerita sikit semenjak akad nikah pada 27 Ogos 2004 dan bersanding 28 Ogos 2004 setakat nie tak ada yang betul-betul pergi honeymoon...alasannya tak sempat n...he..he tak cukup ongkos ke? bolehlah lebih kurang alasannya...n bila nak pie honeymoon alih2 dah pregnant lah pulak tak larat lah pulak nak jalan jejauh n lepas tu hubby pulak dapat KPLI dah kena tinggal setahun...lepas tu bersalin n jaga baby lagi lah malas nak berangkut barang banyak2 nak pie jalan...amboi banyaknye alasan...lepas tu he..he ada lagi lepas tu...anak dah setahun sambung pregnant lagi dan lagi dan lagi eh..eh x den nya setakat nie baru dua je lagi...baru-baru nie adik yang belajo kat upm bintulu tu cuti semester maka datanglah idea nak pie bercuti berdua aje...boleh ke x bawak anak nie?...bincang punya bincang akhirnya adik kesayanganku itu pun setuju untuk menjaga kedua-dua hero kecil ku so jadilah rancangan nak bercuti...tempatnya x lah jauh cuma kat melaka bolehlah untuk habiskan masa berdua dengan hubby yang tersayang...
kalau ikutkan selalu jgk pie melaka rumah saudara mara tp x berkesempatan untuk berjalan2 di bandar melaka..paling last pun masa rombongan sekolah rendah darjah lima...klu ikutkan pun x semua tempat dapat pergi n mungkin ada tempat yang best pergi dgn anak mcm zoo...wet world n sebagainya...mmm...maybe lain kali boleh pie lagi dengan anak2 pulak...rasanya cerita lebih best sambil layan gambo betul tak?...so layan jelah ye...

masa kitaorg pergi ari tu memang tengah cuti sekolah...maklumlah hubby cikgu so dapat berjalan pun time bebudak sekolah cuti n tempat aku pulak student pun baru nak cuti so kurang lah skit keja klu tidak susah jugak lah nak bercuti sape nak tolong kira duit he..he...boleh fikir pasal duit lagi yek...ialah pekerja yang berkakilebar apa he..he...sebenonya nak citer semua hotel dah penuh disebabkan cuti sekolah n bila nak booking secara online hubby kata pakat terjah jelah ha jadi nya melilau kat bandar melaka nie lebih kurang dua jam cari tempat nak tido kena bebel jugaklah dengan isteri tercintanya ini...maklumlah i kan cerewet...so jalan punya jalan jumpalah tempat nie...apa lagi meh tengok gambau ye...

mmm..boleh tahan jugaklah resort campur dengan muzium peribadi pemilik...

hiasan lgi siap ada keris



dekat sini ada koleksi kebaya mak aih harganya boleh tahan cecah RM200 ke atas tp memang cantik sesape yg peminat kebaya boleh beli kat sini

kat atas almari nie ada congkak so sesape yang tak kenal congkak boleh lah tengok

nie front desk untuk chek in n check out..adik yg kat depan nie baik hati orangnya dia benarkan kitaorg pusing2 n amik gambar tp dia malulah pulak bila suruh bergambar tu yang nampak dia nyorok kat belakang kaunter tu






nie lah antara gambo2 yang ada kat dalam resort sebenonya banyak lagi tp takat nie jelah yg boleh diupload ye

nie tgh nak makan laksa pantai puteri n cendol...cendol tu pebret i...camne badan x naik ye x? kat sini laksanya adalah gabungan laksa penang n johor...he...he...mana taknya mee nya pakai spagheti n kuahnya pakai kuah laksa asam so i pun buatlah cerita kat cikgu zamri orang yang wujudkan laksa nie suaminya orang penang n isterinya orang johor tp menginap di melaka...kwang2 senyum simpul je cikgu zamri kena klentong...tp mungkin ya ...agaknya lah... :)

nie pantai puteri...sebelah je dengan pantai klebang best bawak anak2 mandi kat sini landai je pantainya so Insya-Allah selamat untuk anak2

Kalau ikutkan pegi bercuti nie bukan sekadar ala-ala honeymoon tp kami try nak buat mcm cuti-cuti budget...dr awal hinggalah sampai kat umah kami catatkan berapa kos yang telah dikeluarkn n menepati x dengan peruntukan yang kami sediakan...so keputusannya Alhamdullilah menepati sangat bila kita buat perancangan lebih awal...so tempat tinggal...petrol...tol...makan...ole-ole n lawat ketempat yg nak dituju menepati perancangan asal yang dirancangkan...so lepas nie nak pie mana yek? mmm kena planning untuk cuti-cuti malaysia yang akan datang...tunggggu..eh sebenonya ada lagi gambo so sambung tengoklah ye antara tempat2 menarik yg biasa orang akan pie bila ke melaka...



nie menara taming sari ...betul tak ek lupa plk klu salah mintak betulkan ye

nie diaorang boleh naik n boleh lihat bandar melaka

Panjang sangat lah pulak entry nie patutlah kengkawan buat entry ada episod sambungan so disebabkan terlalu panjang n banyak gambo so i pun buat sambungannya ye

1 ulasan:

musYuk berkata...

...amboi honeymoon sonoknyer!! huhuuhuh jage iman n ikhwan seminggu tp honeymoon nyer 3 ari 2 mlm jer pelah akak ni hahahah