Ahad, April 11, 2010

Blueberry Cheese Cake


Ini adalah kali kedua i try buat cheese cake..kali pertama buat cheese cake biasa je yg mana bahan2nya adalah seperti nak buat kek biasa n ditambah dgn cream cheese...tp kali nie buat yg betul2 punya mcm kat kedai tp yg bakar punya lah bukan yg cheese cake yg boleh terus makan selepas disejuk bekukkan..maybe satu hari nanti nak try buat yg mcm tu lah...apa namanya teknik tu kurang pasti lah pulak...gambo nie masa baru lepas keluar dr oven (keluarkan selepas dah sejuk dr oven)

lepas tu i letakklah filling blueberry..sebenonya i mmg suka blueberry n strawberry flavour..itu yg berkira2 jugaklah nak letak yg mana satu...stok dua2 ada kat umah n buah strawberry pun baru beli atas permintaan anak bujang i yg sulung tp yg nie jgk menjadi pilihan hati i...he..he..yg anak i punya i letakkan potongan buah strawberry atas ptgn kek biar pun fillingnya blueberry...x amik gambo lah plk

yg nie dah siap potong n tinggal ngap je :)
yang nie gambo sebelum dipotong...mtk maap lah ye i nie suka yg melimpah ruah so fillingnya pun i letak melimpah ruahlah sikit kat tepi sebagai hiasan

2 ulasan:

Sari Yusa Ibrahim berkata...

Salam, jangan lupa tnggalkan kak yus sikit.. hik2

Ezreen Abdul Rahim, Johor DT berkata...

alamak kak yus mmg betul2 dah tggl skit mehlah datang bilik Insya-Allah ada rezeki adalah tu klu habis lain kali erin buat lg ye..mtk maap bebanyak