Sabtu, April 24, 2010

Tugasan yang tertangguh..

Kalau ikutkan dah lama dah i dapat tugasan nie..tp la nie baru berkesempatan nak menjawab..mtk maap banyak2 ye kak ayu n kawan2 yg lain...so terimalah jawapan ku yg seadanya utk tugasan kali ini..he..he


Ini lah beg yg i pakai tiap2 hari pie keja..klu ikutkan beg nie i beli pun sebab mak i yg suruh tukar beg baru..i nie sebenonya bukanlah kedekut..tp selagi beg yg lama x koyak..zip x pecah..i x tukaq beg baru...dah kena bising dengan mak barulah i tukar..he..he..n klu nak tau beg nie i beli hasil dari jualan kek yg i buat..Alhamdullilah...mudah2an bertambah lah rezeki Allah bagi..amin.
...ehem..ehem untung tau cikgu zamri..sebab i nie bukanlah begholic...so jimatlah skit duit poket cikgu zamri..mesti dia kata fuhhh selamat...x payah keluaq duit nak beli beg banyak2 utk wife dia nie...khe..khe
so meh kita teruskan...sesi terjah n terobos beg (betul ke istilah nie)...he..he..nampak leper je kan beg nie meh tengok isi dalamnya..

yg nie wajib ada my purse kecik utk isi kad2 atm n membership kad n also identity card...mykid anak i pun simpan sekali tu yg mcm boncit skit...handset...dua2 barang nie mesti i bawak klu nak pie mana2...n one more thing klu i outing dgn family i suka pakai seluar so 2 benda nie je i bawak...i sebenonya x suka bwk hand beg...so pie keja je lah bwk handbeg...:)

dompet utk letak syiling..compact powder n apa nama nie ek...dompet bunjut ke orang panggil..bukan2..apa2 je lah...sarung bunjut pun bolehlah..utk i isi kan sedikit brg utk melawo he..he..gincu..perfume botol mini...hand losyen pun yg mini jgk...maklumlah i nie ringkas je orangnya..makeup2 pun x berapa pandai...so nie jelah yg i ade...n i pakai jgk moisturizer total olay tp disebabkan botolnya beso...x muat beg so i x masukkanlah ye...cuma i standby kan 1 botol utk guna kat office

kunci keta..kunci umah i n also ada skli kunci umah mak i kat kampong..tu yg menambah berat beg..nasib baik kunci opis x letak sekali...

oopss nie bukan pil perancang ye..nie antibiotik..maklumlah i nie byk sangat yg sensitifnya...kulit sensitif lah...darah sensitiflah (iye ke)...perasaan yg sensitif lah...he..he.(amboi2 melampau lah tu)...klu ikut kan dari zaman i kecik hidup i bergantung kepada ubat antibiotik...sian mak i terpaksa jaga anak dia nie x boleh salah skit mesti gatal sana..gatal sini..klu x gatal ..bengkak kat sana bengkak kat sini n mcm2 lg tp start je i belajo kat uum...mungkin tempat n udaranya bersih n banyak pokok...so kuranglah skit alergicnya...sampai la nie..kekadang je i ada alergic...
he..he..nie baucer diskaun untuk makan2...alamak lupa plak nak tgk bila expired nye yek

nie antara kad2 bussiness yg i terima..x sempat nak simpan dalam folder kad..kad kupon..buku nota kecik...n yg buku kaler merah tu sijil derma darah..so manalah tau apa2 berlaku n nak dimasukkan ke general hospital n x cukup duit so bolehlah i gunakan kad nie sbb ikut bilangan derma darah yg i buat layak utk masuk wad kelas 2 secara percuma

nie pulak resit2 yg masih i x buang lg n keratan memo tempahan kek i..he..he..

so semuanya dah dikeluarkan n mcm nielah ruang dalam beg i bila dah dikosongkan..x lah beso mana tp Masya-Allah mcm2 ada..klu boleh semua nak sumbat masuk ye..cuma gambo roti kering x payahlah tunjuk ye...

Diharapkan kak ayu n kawan2 yg turut bersama-sama menjawab tag nie berpuas hati dengan penerangan yg i bagi...n kita berjumpa lagi dalam sesi tag2 yang akan datang ye...he..he..tunggu!!!..mcm nak tag kat orang lain je... :)


3 ulasan:

Sari Yusa Ibrahim berkata...

mak aihhhh.. enbeg erin.. tu diaaaaaaaa

Ezreen Abdul Rahim, Johor DT berkata...

hik..hik..macam2 ada kan tp mcm tertinggal satu gambo la...my suhu tester..kipas tangan..pen n pensil..he..he...mtk maap ye..kesilapan teknikal

AYU berkata...

macam2 ader