Rabu, April 28, 2010

Teddy Bear drpd Kak Yus..terima kasih :)

eei tomeinya..tomeinya...geram..geram..he..he...tima kasih banyak2 kak yus..ooppss terkeluar pulak sikap keanak-anakan i nie...malu lah pulak..walau camne pun tima kasih sekali lg ye kak yus..klu dapat yg real one punya pun mesti best..amboi2...nak lebih2 plk ye i nie..mtk maaf :)
nie kali kedua dalam minggu nie i dapat award...tima kasih bebanyak ye pada kawan2 semua...tapiii...seperti biasa mestilah ade task nye...so scroll on ye kawan2

1.Copy award nie macam dapat grammy award-siap

2.Beri tahu siapa dan link pemberi award ini-Award nie diterima daripada Kak Ibrayusarima ku yang tersayang :) tima kasih.

3.Tajuk pos mesti ada 5 dan kena jawab 10 soalan dgn setiap 1 soalan mesti ada 5 jawapan-i will try my best my dear friend

4.5 nama panggilan orang panggil anda (five name that people call you)

*ezreen-nama dalam kad pengenalan n surat beranak n bagi orang yg baru kenal i @ di kaunter-kaunter perkhidmatan he..he
*erin-nie panggilan biasa yg klu orang dah kenal i
*kakak-panggilan kat umah bila di rumah mak
*kak long erin-nie panggilan klu berada disekeliling saudara mara sebelah arwah ayah
*Puan Erin, Cik Erin & kak-nie panggilan biasa lah pelajar2 yg nak berurusan dengan i...aishhh diaorg nie main hentam keromo je puan atau cik (hik..hik..suka lah tu org panggil cik ye...anak dah 2 sendiri mau ingat ye) oklah jugak klu kakak...mmm masa nie bolehlah panggil i kakak abis tu klu i dah berumur x kan diaorg nak panggil kakak lg kan...nenek..nenek nak mintak lejar...he..he apa punya imiginasilah...
tp yg nie bonus punya nama..masa i belajo kat u ..disebabkan nama i dah macam ala-ala glamer (konon2nya lah tu) nak tau x diaorg bagi i nama apa (nie dikalangan kroni2 jelah)..MARPOAH you..jgn main2..hik..hik

5. 5 tarikh penting dalam hidup i (five important dates in your life)

*28.6.1979-klu hari besday sendiri pun x ingat parah lah yek
*31.7.1953-ni my mom besday
*23.10.1979-my nie sayang besday
*3.7.2005-iman besday
*7.7.2007-ikhwan besday
*8 & 16.7-besday my little sister n little brother eza n azri (little lagi ke?)
*8.10.1981-my little brother ezal besday (yg nie tersangat2lah "little" nye hik..hik)
*february 2001-my father passed away ....

eh terlebih lah plk...byk lg tarikh nie...

6.5 perkara yg telah anda lakukan semalam

*pagi2 dah exercise main petanque n petangnya main volley ball...konon2 nye mcm atlit la..perasan
*buat kerja2 hakiki di unit kewangan
*makan...nie wajib
*lipat baju yg dah nak menimbun..tp masih terkawal timbunannya..he..he
*merajuk ngan hubby sebab i dah pesan i x sempat nak siang ikan dia pie beli ikan saiz sedang2 beso tp x mtk tolong abg kedai siangkan...i penat you...n balik dah lambat nak kena siang ikan lg..siang ayam lg..masak lg...basuh baju lg...lipat baju lg..nak ajar anak buat homework lagi..nak online fb lagi...update blog lagi (amboi2 melampau tul lah i nie kan)...hep..hep..jgn mengeluh...x baik tau hilang pahala..he..he acah je..mtk maaf ye kawan2

7.5 cara untuk hepi..hepi..i like (five ways to be happy)

*klu my hubby sayang i..i mesti hepi gila la sangat
*tengok anak2 i bergurau senda..ketawa...hepi la sangatnya
*jumpa mak i...lagilah hepi rasa mcm x nak balik umah sendiri
*bila i jual kek..my costumer berpuas hati n ucap terima kasih...hepi sangat..Alhamdullilah
*klu lah i menang@dapat berjuta2 ringgit...lagilah hepi..he..he..(mata duitan ko eh erin)...x menjawab soalan lah...

8.5 cerita kegemaran (five favourite movies)

~nie jawapan i lebih kurang je dgn kak yus..boleh copy n paste x ? :)
*cerita family2 bahagia
*penyiasatan-criminal mind,CSI,bone colector..n banyak lg lah
*romantik pun suka jugak-mcm while you're sleeping (betul ke ek tajuknya..lupa lah),my bestfriend wedding...n lain2 x boleh nak pikiaq lah plk tajuk ceritanya..
*seram pun suka jugak
*cerita kelako pun i suka

6.5 hobi yg paling suka

*Membaca
*Memasak
*Melayari Internet
*Melancong
*Memandu

7.5 orang yang anda suka (five favourite people)

*emak...ayah...abah(bapa tiri)
*hubby..anak2
*my siblings n relatives
*my dear bestfriend..miss you all much
*n all my friend...luv u much
~terlebih sebenonya..x pe kan..kan..

8.5 tempat yang disukai bila bercuti(five favourite places for vacation)

*Menunaikan haji dan umrah....yg nie i tiru sejibik mcm kak yus punya ye...bcoz ada kenangan indah di situ...miss so much...
*rumah mak lah of course
*pasir putih tepi pantai...la..la..la...la
*pusat2 peranginan@pelancongan-dlm dan luar negara
*balik kampung ooo balik kampung..umah atuklah mana lagi

9.5 sebab nape i jawab servey nie (five reason you answer the servey).

*friendship with kak yus
*untuk lebih mengenali luar dan dalam my lovely friend and my friend will know me better
*ukhwahfillah dunia dan akhirat..Insya-Allah
*sebab i suka jawab bila orang tanya..hik..hik..mak mentua i x suka tau kalau dia tanya orang tak jwb...samelah dgn i...
*untuk dimasukkan dalam i punya tesis subjek R&D cara-cara menjawab soalan bila anda telah ditag di dalam blog..he..he..acah je (ada yang kena ketuk nie)

10.5 orang yang hendak anda tag (five person to tag)..hik..hik..mari kita lihat sape yg kena
1.Enot
2.Kak Ieyza
3.Rosmah
4.HarrisFadzilah
5.Kak Ayuzarhidah

2 ulasan:

Sari Yusa Ibrahim berkata...

hik3.. marpoah.. oh.. marpoah.. bila gaji nak masuk ni.. kui2

erin berkata...

masuk dah ari nie... :)