Ahad, April 11, 2010

Nasi Ayam Penyet

Menu hari minggu nasi ayam penyet...mcm teringin lah pulak nak buat lepas jalan2 pie blog kak yus dgn kak ieyza...mmm sedapnya..selalunya nasi ayam penyet nie i beli je kat taman u..tak terpikirlah pulak nak buat...tp hari minggu ari tu mcm nak try buatlah..kalau ikutkan resepinya i try cuba test ikut citarasa sendiri...x taulah sebenonya jd ke tak tp hidangannya lebih kurang macam yg i beli selalu lah...n tanya kat my hubby dia kata ok jgk n tanya resepinya...i pun bgtau resepi main hentam keromo je..boleh x?...he..he....tp rasa lebih kuranglah cuma sambal belancannya x berapa pedaslah kat my hubby...ait mcm x caye je my hubby nak makan pedas2 sampai meleleh hidung...hik2...maklumlah makan nasi ayam penyet taman u dia punya sambal belacan fuhh mcm nak melompat pedasnya...tapi sedap...

Biasanya hidangannya ada ayam penyet, tempe, kobis, kacang panjang, potongan limau nipis..tp apa yg i letak ikut stok yg ada kat umah je...


mesti ada sup...


n mesti ada sambal belacan...wajib ada baru uummph

2 ulasan:

Jijahh @ f.k berkata...

sedapnyeee

Ezreen Abdul Rahim, Johor DT berkata...

mmm suka sangat nasi ayam penyet..dah pernah try makan?